Vad kan jag göra om min range extender inte hittar något nätverk att ansluta? (SE)

Troubleshooting
Updated 02-03-2021 10:01:10 AM 187858
This Article Applies to:

Om range extendern inte hittar ditt trådlösa nätverk under installationen så ger följande guide några förslag på åtgärder man kan göra på både router/access punkt och range extender.

På din router/access punkt:

Om det gäller 2,4GHz bandet, kontrollera följande:

1.    Kontrollera att trådlösa nätverk syns från en annan enhet, ex mobiltelefon.

2.    Kontrollera nätverksnamnet (SSID) och lösenordet, försök ansluta en dator/mobiltelefon/surfplatta.

Obs! både nätverksnamnet och lösenordet bör ej innehålla lokala tecken (å, ä eller ö).

Om det gäller 5GHz bandet, kontrollera följande:

1.    Kontrollera att trådlösa nätverk syns från en annan enhet, ex mobiltelefon.

2.    Kontrollera nätverksnamnet (SSID) och lösenordet, försök ansluta en dator/mobiltelefon/surfplatta.

Obs! både nätverksnamnet och lösenordet bör ej innehålla lokala tecken (å, ä eller ö).

3.    Kontrollera att range extendern stödjer 5GHz bandet.

4.    Kontrollera vilken frekvens/kanalsom din router/accesspunkt använder. Ställ in någon av kanalerna 36,40,44 eller 48, undvik DFS kanalerna.

På din range extender:

Gör följande för att skanna efter tillgänglia trådlösa nätverk:

1.    Flytta range extender närmare din router/accesspunkt.

2.    Klicka på Rescan i Quick Setup för att skanna efter tillgänglia trådlösa nätverk. Prova skanna upp till 3 gånger om ditt trådlösa nätverk inte duker upp.

3.    Klicka på Next page om det är många trådlösa nätverk som syns i listan.

4.    Starta om router/accesspunkt och range extender, försök sedan installera på nytt.

Om ovanstående förslag inte hjälper, kontakta TP-Link Support. Se till att ha följande information redo:

(1) Range extender model, inklusive HW version och firmware installerad.

(2) Router/access punkt model, inklusive hw version och firmware installerad.